A divat hatása alól egy nő sosem vonhatja ki magát, legyen akár 4 éves, akár 94, öltözködni, stílusosan öltözködni imádunk!

Divat alatt persze nemcsak konkrétan a ruhadarabokat értjük, hanem még ezernyi más dolgot is: kiegészítőket, táskát, cipőt, hajat, és igen, most már mobiltelefont, tabletet  és a laptopunkat is, egyszóval mindent, ami képes valamiképp árnyalni rólunk a sugárzott képet, kifejezni az egyéniségünket.

Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy?

Nagy igazság, hogy a divat akarva, akaratlanul is, de mindig jelen van az életünkben, ám folyton változik a megjelenése, ezért napról napra lehetetlenség követni. De kell egyáltalán? Talán nem. Sokkal fontosabb, hogy először is találjuk meg a sajt egyéniségünket a körülöttünk lévő nagy zűrzavarban, szerezzünk be jó, s főleg időtálló alapdarabokat, s csak időnként dőljünk be egy-egy aktuális hóbortnak, amivel a meglévő ruháinkat feldobhatjuk, ha már nagyon múlt századinak érezzük magunkat. (Kedvenc trükköm: ha meglátok egy ruhát, ami vagy pofátlanul drága, vagy pofátlanul divatos, akkor hagyom „pihenni” egy napot, s ha nem megy ki a fejemből, akkor tudom, hogy igazi és visszamegyek érte. Persze vállalok ezzel némi kockázatot, de azt gondolom, ennyit megér.)

Mikor?

Kevés annál kiábrándítóbbat tudok elképzelni, mint amikor egy éltes hölgy konkrétan tinédzsernek öltözik be, s olyan vastag smink mögé rejtőzik, ami alól szinte ki sem lát. Náluk általában nemcsak az önkritika, de az ízlés is hiánycikk, tehát még véletlenül sem jó a rajtuk lévő összeállítás, de tényleg ez a legkevesebb! Ilyenkor mindig elgondolkozom, s végigmérem magamat, remélve, hogy én nem ilyen vagyok, s hogy a koromnak megfelelően öltöztem fel reggel, és senki nem csodálkozik rám úgy, mint én erre a hölgyre itt.

Persze az ellenkezője sem szerencsés, amikor egy nőt bizonyos kor után már nem érdekli a kinézete, felvesz bármit, mert a legfontosabb kritérium, amit egy ruhadarabbal szemben támaszt, az mindössze annyi, hogy beleférjen és kényelmes legyen. Ilyenkor nemcsak a stílus iránti érdeklődését adja fel valaki, hanem egy kicsit önmagát is, hiszen ezen a ponton már nem akarja kifejezni az egyéniségét, már nem is érdekli, mint gondolnak róla az emberek, egy kicsit talán el is veszik.

Merjünk neki nemet mondani!

Fontos, hogy ha valamit zsigerileg utálunk (mint én a bokacsizmát), és meg vagyunk győződve róla, hogy nekünk az kifejezetten rosszul áll, akkor ne hagyjuk, hogy a reklámok és a hosszú lábú modellek kibillentsenek bennünket az elhatározásunkból. Egy nő általában ösztönösen tudja, mi az, ami jól áll neki, és melyek azok a darabok, amelyek közelébe se mehet. Mert hiába árasztotta el ezen az őszön olcsó, drága és méregdrága, amúgy teljesen egyforma bokacsizmával az összes cipőüzletet a kínai piac, csak azért sem veszek belőlük, hordom inkább a tavalyelőtti, amúgy tökéletes cipőimet.

És a kütyük?

Egy bizonyos kor fölött a telefonoknak és a gépeknek egyetlen kitételnek kell már csak megfelelnie: tegyék a dolgukat fennakadások nélkül, hogy épp mennyire divatosak, részletkérdés, mert mindig lesz az aktuális eszközünknél szebb és jobb a piacon, aminek ellenállhatunk.

 A témával Divatfüggők címmel és sztárvendégekkel foglalkozik a Ridikül mai adása, 17:10-től. Vendégeink lesznek Lola, Nagy Noémi és Szabó Patrícia, és természetesen meglepetés-férfivendég is érkezik a stúdióba!